دروس محاسباتی را حفظ نکنید. برای تسلط در این درسها تا میتوانید تست بزنید. حتما پیشنیازهای مطالعه را در نظر بگیرید و تستی خواندن را از همان کلاس درس تمرین کنید. رسیدن به جواب نهایی برای سوالات این درسها مهم است. بنابراین محاسبه خود را تقویت کنید و حتما جواب آخر را به دست بیاورید.
بلد بودن روش مطالعه دروس محاسباتی برای داوطلبان رشتههای تجربی و ریاضی بسیار بااهمیت است. چرا که درسهای این رشتهها اکثراً محاسباتی هستند. 2 درس ریاضی و فیزیک درسهای اصلی رشته ریاضی و درسهای نمرهآور و رقابتی رشته تجربی هستند که اکثر داوطلبان روش مطالعه این دروس را بلد نیستند و در نتیجه نمیتوانند به تستهای آنها در کنکور سراسری پاسخ دهند. اگر روش مطالعه صحیح آنها و روش تستزنی این 2 درس را بلد باشید میتوانید از رقبای خود جلو بیفتید. تا انتهای مطلب با جهشینو همراه باشید تا جدیدترین روشهای مطالعه دروس محاسباتی را به شما آموزش بدهم.
روش مطالعه دروس محاسباتی به این شکل است که پیش از هر چیز اگر در محاسبات ساده و اولیه مانند توان و جذر مشکل دارید حتماً کتابهای متوسطه اول را تهیه و مطالعه کنید تا آن مباحث پایهای را به خوبی یاد بگیرید. چرا که ماهیت درسهای محاسباتی را همین محاسبات ساده و پیش پا افتاده میسازند و اگر آنها را بلد نباشید نمیتوانید ریاضی و فیزیک را خوب یاد بگیرید.
پیشنیازهای هر مبحث را برای مطالعه در نظر داشته باشید. چون مطالب ریاضی و فیزیک به هم مرتبط هستند و بعضی مباحث پیشنیاز یادگیری مباحث دیگر هستند. مثلا تا مشتق بلد نباشید نمیتوانید کاربرد مشتق را بخوانید. روش مطالعه دروس محاسباتی به شرح زیر است.
برای دروس محاسباتی ابتدا باید مبحث مورد نظر را از روی درسنامه یک کتاب کمک درسی بخوانید و آن را یاد بگیرید. در صورتی که کتاب برای شما کافی نبود، میتوانید در دورههای آموزش آنلاین ثبت نام کنید. مثلاً برای درس فیزیک میتوانید در دورههای آنلاین جهشینو شرکت کنید که برای داوطلبان کنکور و دانش آموزان ریاضی و تجربی برگزار میشود. دورههای طول سال دهم، یازدهم و دوازدهم استاد قضاتی شامل تدریس تستی و تشریحی تمام مباحث فیزیک هستند.
بهترین منبعی که در اختیار دارید کتاب درسی شماست، پس این منبع را به هیچ عنوان کنار نگذارید. پس از اینکه از طریق درسنامه مبحث مورد نظر را یاد گرفتید، کتاب درسی را یک دور با دقت مطالعه کنید. مثالها و تمرینهای کتاب را حل کنید، تمام نمودارها، فرمولها و پاورقیها را به دقت بخوانید. چرا که به هر حال سوالات کنکور از کتاب درسی طرح میشوند.
منظور از خلاصهنویسی نوشتن نکات مهم و فرمولها در یک دفتر مخصوص است. اینکه بخواهید توضیحات زیادی بنویسید اشتباه است و باید نکات را به صورت مختصر؛ به طوری که معنای خود را از دست ندهند یادداشت کنید. این خلاصهها برای دوران جمعبندی و مرور تبدیل به یک منبع بسیار عالی میشوند. میتوانید پس از تستزنی، نکات تستها را هم به خلاصههای خود اضافه کنید.
بهترین کار برای تثبیت مطالب در ذهن و تسلط کامل به مباحث خوانده شده هنمرحله مطالعه دروس محاسباتی این است که بلافاصله تستهای آموزشی حل کنید. یعنی تستها را بدون در نظر گرفتن زمان حل کنید. از همان اول به سراغ تستهای چالشی و مشکل نروید و از تستهای سادهتر شروع کنید.
نام مرور روی خودش است. برای این کار باید خلاصهها را بخوانید و تا میتوانید تستهای زماندار و چالشی بزنید. چرا که هر مرحله مرور فرصت ندارید که کل مطالب کتاب را بخوانید. شاید تصور کنید که دروس محاسباتی مانند دروس حفظی نیستند، اما اتفاقا این دروس به مرور منظم و مداوم نیاز دارند. هر چقدر بیشتر تست بزنید و تکرار و تمرین کنید، مطالب ملکه ذهن شما میشوند.
یکی از مشکلات داوطلبان هنگام حل تست برای دروس محاسباتی مثل ریاضی، فیزیک و شیمی این است که فرمول یا رابطه را مینویسند، اما قادر به جایگذاری اعداد و سادهسازی نیستند. به همین دلیل به جواب نهایی نمیرسند و عملا دانستههایشان به درد کنکور نمیخورد. این داوطلبان در محاسبه مشکل دارند. راه حل چیست؟ چند راهکار ساده برای پیدا کردن مهارت تستزنی دروس محاسباتی را در ادامه ارائه میدهم.
روش مطالعه دروس محاسباتی به این صورت است که از همان سر کلاس مدرسه باید خود را برای رسیدن به جواب نهایی در حل سوالات تشریحی و تستی آماده کنید. چون راه حل در تستهای این دروس مهم نیست و رسیدن به جواب عددی مهم است. اعداد اعشاری و ضرب و تقسیم آنها، رادیکال، توان و جایگذاری صحیح اعداد در فرمولها کار را سخت میکند. اما نگران نباشید. نکات کاربردی و فرمولهایی که مورد نیاز هستند را از همان کلاس یاد بگیرید. اگر کلاس مدرسه کافی نبود، کلاس تقویتی به شما کمک میکند. از روی یک منبع استاندارد، تا میتوانید تست بزنید و تمرین کنید تا با تیپهای مختلف سوالات مواجه شوید و راه حل آنها را یاد بگیرید.
روش مطالعه دروس محاسباتی به این صورت است که ابتدا باید مطمئن شوید محاسبات را بلد هستید و میتوانید به جواب نهایی برسید. سپس از روی منابع کمک درسی و کتاب درسی به مطالعه بپردازید. در مرحله بعد بلافاصله تست آموزشی بزنید، خلاصهنویسی کنید و با فاصله مطالب را مرور و جمعبندی کنید و تست زماندار بزنید. فرمولها را حفظ نکنید، بلکه یادشان بگیرید. در مجموع میخواهم به شما بگویم خواندن دروس محاسباتی صبر و حوصله میخواهد، پس در یادگیری صبور باشید. شما چطور درسهایی مانند ریاضی، فیزیک و محاسبات شیمی را میخوانید؟ روش خود را در بخش نظرات با کاربران جهشینو به اشتراک بگذارید.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.