افزایش انگیزه برای درس خواندن؛ غلبه بر تنبلی
برای افزایش انگیزه هنگام درس خواندن برای امتحانات مدرسه یا کنکور باید راهکارهای سادهای به کار ببرید. اینکه در خود انگیزه درس خواندن ایجاد کنید، کیفیت مطالعه شما را بالا میبرد و به هدفتان خواهید رسید.
چه کنکوری باشید چه دانش آموز هر یک از مقاطع تحصیلی با تنبلی و اهمال کاری به هیچ جایی نمیرسید معمولاً دانش آموزان بیانگیزه تنبل هستند یا دانش آموزان تنبل بیانگیزه هستند با افزایش انگیزه برای درس خواندن میتوانید در امتحانات مدرسه یا کنکور موفق عمل کنید در حقیقت انگیزه یکی از عوامل اصلی موفقیت در درس خواندن است بسیاری از دانش آموزان میپرسند چطور تنبلی را کنار بگذارم و در خود انگیزه درس خواندن ایجاد کنم در جهشینو راههای غلبه بر تنبلی و ایجاد انگیزه هنگام درس خواندن را به شما آموزش میدهیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
دانش آموز تنبل کیست؛ فرق اهمالکاری و تنبلی
جالب است بدانید که دانش آموز تنبل با دانش آموز اهمالکار فرق میکند. دانش آموز یا داوطلب تنبل درس نمیخواند و تلاشی هم برای موفقیت نمیکند، اما دانش آموز یا داوطلب اهمالکار در انجام برنامههای درسی خود تعلل میکند. این دانش آموز کار مهم را به موقع انجام نمیدهد و اولویتبندی درستی برای مطالعه ندارد. کسی که تنبل است وقت خود را صرف درس خواندن نمیکند؛ کسی که اهمالکار است درس میخواند، اما به موقع مطالعه نمیکند. مثلاً در شب امتحان به جای مرور درسها و حل نمونه سوالات امتحانی، فیلم میبیند یا وبگردی میکند.
پیش از هر چیز باید تعیین کنید که تنبل هستید یا اهمالکار. چون اگر اهمالکار باشید راهکارهای دیگری به درد شما میخورند. پس با خودتان صادق باشید و کشف کنید که آیا در درس خواندن تنبل هستید و به انگیزه برای مطالعه درسهایتان نیاز دارید یا خیر.
چطور در خود انگیزه درس خواندن ایجاد کنیم؟
حالا باید بدانید که چگونه میتوانید بر تنبلی و اهمالکاری خود غلبه کنید و در خود ایجاد انگیزه نمایید؟
افزایش انگیزه برای درس خواندن به اجرای برنامه روزانه ، هفتگی و ماهانه کمک میکند و شما را یک قدم به هدفتان نزدیکتر میکند. به این ترتیب با نظم و پیوسته درس میخوانید و در امتحانات نهایی یا کنکور موفق میشوید.این ایجاد انگیزه با چند راهکار ساده انجام میشود که آنها را در ادامه بررسی میکنیم.
انگیزه مثل نقشه راهی است که ما را به سمت موفقیت هدایت میکند. وقتی دلیلی برای درس خواندن داریم و هدف خود را میدانیم، انگیزه و تلاش ما بیشتر میشود.
هدف خود از درس خواندن را تعیین کنید
هدفتان از درس خواندن را مشخص کنید. مثلاً میخواهم در امتحانات پایان ترم معدل 19.5 بگیرم یا در کنکور رتبه زیر ۱۰۰۰ به دست بیاورم. مشخص شدن هدف به شما انگیزه میدهد که بتوانید به طور منظم مطالعه کنید تا به هدفتان برسید. هر کجا که احساس کردید بیانگیزه شدهاید، به هدفتان فکر کنید؛ به اینکه رسیدن به هدف و موفقیت چقدر شیرین است. به این ترتیب هم روحیه خود را حفظ میکنید و هم انگیزهتان بیشتر میشود.
شرایط مطالعه را برای خود فراهم کنید
اگر شرایط مطالعه شما استاندارد باشد روی انگیزه شما برای درس خواندن تاثیر مثبت میگذارد. مثلاً مکان راحت و مناسبی برای درس خواندن داشته باشید. بهترین مکان برای مطالعه، اتاق شخصی شما است که میز مطالعه، نور کافی و تهویه مناسب داشته باشد. حتماً در یک مکان ساکت و به دور از هیاهو و سر و صدای خانواده مطالعه کنید. شرایط مناسب مطالعه عبارتند از:
- مکان مطالعه: در جای مناسب درس بخوانید.
- زمان مطالعه: معمولا صبحها بهترین زمان مطالعه است.
- حذف عوامل حواسپرتی: هر چیزی که تمرکزتان را بر هم میزند از محیط حذف کنید.
- منابع مطالعه: منابع کمک درسی مناسب داشته باشید.
عواقب درس نخواندن را در نظر بگیرید
گاهی با نظر گرفتن عواقب درس نخواندن میتوانید در خود ایجاد انگیزه کنید. یعنی مثلاً تصور کنید اگر درس نخوانم نمیتوانم درسهایم را پاس کنم و نمره پایینی در امتحانات نهایی به دست میآورم که در رتبه نهایی کنکورم تاثیر منفی میگذارد. یا در نظر بگیرید که اگر به اندازه کافی درس نخوانید، در کنکور قبول نمیشوید.
ورزش و مدیتیشن را فراموش نکنید
برای داشتن روحیه خوب، انرژی مثبت و انگیزه عالی حتماً در طول روز ورزش و مدیتیشن انجام دهید. میتوانید ساعتهای استراحتتان را به این تفریحات سالم و انگیزهبخش اختصاص دهید. ورزش در شما ایجاد انگیزه و نشاط کرده و انرژی روز شما را تامین میکند.
جایزههای کوچکی برای خود در نظر بگیرید
شاید تصور کنید که جایزه برای بچههای کوچک است، اما اینطور نیست. آدم در هر سنی به چنین شادیهای کوچکی نیاز دارد. دل خود را با چیزهای هر چند ساده و کوچک خوش کنید. هر زمان که به برنامهتان عمل کردید به خودتان جایزه بدهید. مثلاً خوراکی مورد علاقهتان را بخورید، با دوستتان به کافه بروید، برنامه مورد علاقهتان را نگاه کنید، یا حتی وسیلهای که دوست دارید را بخرید. جایزه گرفتن همیشه به آدم انگیزه مثبت میدهد.
از کارهای آسان و درسهای ساده شروع کنید
حتما شنیدهاید که از قدیم میگویند سنگ بزرگ علامت نزدن است! برای شروع مطالعه سنگ بزرگ برندارید. برای اینکه انگیزه کافی برای درس خواندن داشته باشید، از درسهایی که در آنها ضعف دارید یا خیلی مشکل هستند شروع نکنید. تعداد ساعتهای مطالعه کمتری در نظر بگیرید و مطالعه را از درسهای سادهتر استارت بزنید. در ابتدا هدف مطالعه خود را روی تعداد صفحات کمتری بگذارید و به تدریج تعداد ساعات مطالعه و حجم مطالبی که میخوانید را افزایش دهید.
چطور برنامهام را اجرایی کنم؟ نحوه صحیح برنامهریزی
اگر میخواهید بر تنبلی غلبه کنید و برنامه مطالعه خود را اجرا کنید، باید در مرحله اول برنامهتان واقعا قابل اجرا و معقول باشد. این برنامه باید بر اساس توانایی شما نوشته شده باشد، منعطف و اصولی باشد تا قابل اجرا شود. موقع برنامهریزی رویایی فکر نکنید و یک برنامه مطابق با هدفتان و توانایی که در درس خواندن دارید بنویسید. حتما زمانهای استراحت، جبرانی و مرور را مشخص کنید. بهتر است برای این کار یک دفتر برنامهریزی داشته باشید که همه چیز را در آن یادداشت کنید.
تکنیکهای مطالعه را بلد باشید؛ ایجاد انگیزه با روش صحیح مطالعه
اینکه روش خواندن هر درس را بلد باشید و طبق آن درس بخوانید باعث میشود بتوانید راحتتر درسها را بفهمید و انگیزه بیشتری برای مطالعه داشته باشید. همچنین درسها را به خوبی یاد میگیرید و درک عمقی از مفهوم هر درس خواهید داشت. علاوه بر آن دانستن تکنیکهای مطالعه به شما کمک میکند که تنبلی را کنار بگذارید و راحت و باانگیزه درس بخوانید. در ادامه 4 تکنیک برای مطالعه راحت را به شما معرفی میکنم.
- تصویرسازی ذهنی داشته باش
- یک نقشه مفهومی ترسیم کن
- خلاصهنویسی و مرور را فراموش نکن
- تمرین و تست را در اولویت بگذار
سخن آخر
افزایش انگیزه برای درس خواندن و غلبه بر تنبلی در دانش آموزان و داوطلبان کنکور با کارهایی مانند داشتن برنامه مطالعه قابل اجرا و منطقی، فراهم کردن شرایط مناسب مطالعه، در نظر گرفتن جایزه، تعیین هدف و… امکانپذیر است. اگر شما هم راههایی کاربردی برای غلبه بر تنبلی بلد هستید، آنها را در بخش کامنتها با همراهان جهشینو به اشتراک بگذارید.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.